leren is creëren

De opleidingen van het Ruimteschepper Kenniscentrum zijn product onafhankelijk, actueel en spelen in op de ontwikkelingen in de (geo) markt. Alle opleidingen worden gegeven door toppers in hun marktgebied. Ruimteschepper hecht veel waarde aan de kwaliteit van haar opleidingen. Borging van de kwaliteit vindt plaats door een team van ervaren docenten. De opleidingen zijn generiek en marktspecifiek.

 

De onderstaande opleidingen worden door Ruimteschepper aangeboden.

Methodieken & Technieken

 

Agile | Scrum Masterexin-logo-klein-2
De training Agile Scrum Master geeft op Advanced niveau, inzicht in Agile Scrum, gecombineerd met kennis over de scrum praktijk. Deze training bereidt je voor op het Exin examen ASM en wordt als onderdeel van de training afgenomen.

 

Agile Scrum Foundation
De training Agile Scrum Foundation geeft op Foundation niveau inzicht in Agile Scrum gecombineerd met de kennis over de scrum praktijk. Deze training bereidt je voor op het Exin examen Agile Scrum Foundation.

 

Scaled Agile Framework (SAFE)
De training leert hoe je een Agile transformatie op Enterprise niveau kunt leiden, gebruikmakend van het SAFe Framework icm Lean en Product development. Behandeld worden de SAFe kernconcepten en praktische handvatten om SAFe op een effectieve manier in te voeren.

 

Scrum Master mbv lego mindstormsscrum-org_5
De training kenmerkt zich vooral door de praktijkopdracht met Lego® Mindstorms® dat een rode draad vormt tijdens de training. Een gezonde afwisseling van theorie en praktijk opdrachten maken deze training levendig en anders dan een gemiddelde training. De training bereidt je voor op het examen Professional Scrum Master I, zoals op scrum.org wordt aangeboden.

 

Scrum Product Owner
Deze training bereidt voor op het examen Professional Scrum Product Owner I, zoals dat op scrum.org wordt aangeboden.

 

TMap Suite Test Engineer
TMap Suite is het resultaat van een volledige vernieuwingsslag in TMap om in een nieuwe tijd een tester optimaal te kunnen ondersteunen. De module TMap Suite Test Engneer is voor mensen die in de dagelijkse praktijk met testen bezig zijn: (beginnende) professionele testers. De module is ook geschikt voor gebruikers, ontwikkelaars en beheerders die zich bezighouden met het testen van informatiesystemen en softwareproducten. De training bereidt voor op het Exin examen TMap Suite Test Engineer en wordt op de laatste dag afgenomen. Zeldstudie is noodzakelijk.

 

TMap Suite Test Master
TMap Suite Test Master is voor mensen die in de dagelijkse praktijk met informatiseringsprojecten bezig zijn: Testmanagers, Testcoördinatoren en Testconsultants/-adviseurs. De module is ook interessant voor Testleiders, Kwaliteitsmanagers, EDP Auditors en (Test)Afdelingsmanagers.
De training bereidt voor op het Exin examen TMap Suite Test Engineer en wordt op de laatste dag afgenomen. Zeldstudie is noodzakelijk.

 

FME basis
In deze training worden de basisconcepten en terminologie van FME geintroduceerd. Na een inleiding over het concept en de structuur van FME, komen de belangrijkste functies aan de orde. Je leert het product aan te passen aan de eigen behoeften. Daarmee ontwikkel je je tot een zelfstandige FME-gebruiker die efficiënt van de belangrijkste voordelen van deze software gebruik weet te maken.

 

FME advanced
Deze training bouwt voort op de basistraining en behandelt alle functionaliteiten die belangrijk zijn om uw vaardigheden in het gebruik van FME naar een meer geavanceerd niveau te brengen.

 

Vakinhoudelijk

 

IMBOR, de reis van het object
Inzicht bieden in het belang van objectinformatie voor uw organisatie en hoe het gebruik van deze informatie geoptimaliseerd kan worden. Van een efficiënte informatie-inwinning en het integraal inzetten van objectgegevens, tot het beheren van een gegevensmagazijn en de mogelijkheden omtrent open data en geo-services.

 

Maptionnaire, getting-started
Leren omgaan met het Maptionnaire platform. Na de workshop kennen deelnemers alle noodzakelijke features om zelf goede locatie-intelligenteenquêtes te kunnen maken.

 

GeoWijzer, grip op ruimtelijke dataprocessen
GeoWijzer is een benchmark en leeromgeving met als doel een duurzame verbetering in de kwaliteit van geodata te realiseren. Dat wordt bereikt door de organisatie en de processen rondom de kwaliteit van geodata te meten, te vergelijken en te verbeteren. De trend van data-gestuurde besluitvorming en de meer zelfsturende burgers is niet te stuiten. Participatie en samenwerking is een must. De omgevingswet zal hierin faciliteren en katalyseren. De kwaliteit van de locatie-gebonden data is dan van evident belang.

 

Communicatie & Coaching

 

Scrum the human factor
Een interactieve en confronterende training waarin elementen van de menselijke kant van het werken in teamverband samenkomt. Jij staat centraal. Door interactie, spiegels voorhouden en samenwerking is dit met uitstek de training voor scrum teams om elkaar in een team te begrijpen en om succesvol te zijn.

 

Assertiviteit & feedback
Assertiviteit, op een goede manier voor jezelf opkomen, zonder weerstand bij de ander op te roepen. Zeggen wat er in je omgaan, laten zien wat je voelt. Het zou eenvoudig moeten zijn je assertief te gedragen, maar vaak is het dat niet. Assertiever worden kun je leren door te oefenen en te leren van praktijkvoorbeelden van anderen.

 

Beïnvloedingsvaardigheden
Elkaar beïnvloeden, dat doen we eigenlijk de hele dag door. In al het contact met anderen is wat en hoe je iet zegt namelijk van grote invloed op de reactie van de ander. In deze workshop maak je kennis met de 10 beïnvloedingsvaardigheden die verschillen in de focus van ‘uitgaan van wat IK wil’ tot ‘de ANDER’ centraal stellen.

 

Communicatiestijlen
Goed communiceren zorgt voor effectief samenwerken. Hoe kom je er achter hoe je overkomt op de ander en waar je gesprekspartner behoefte aan heeft als je met hem/haar samenwerkt? Door goed te kijken naar het gedrag van jezelf en de ander wanneer je communiceert. Met gedrag bedoelen we verbaal – wat je zegt – en nonverbaal- houding, gezichtsuitdrukking en intonatie. Een combinatie van verbaal en non-verbaal gedrag in een herkenbaar gedragspatroon noemen we de communicatiestijl.

 

Doeltreffend besluiten
Deze training is bedoelt om je vaardigheden te verbeteren en een onderbouwt besluit te leren nemen met een groep. Dit leidt tot een effectieve uitvoering van besluiten.

 

Slide Design
Overtuigende digitale presentatie slides ontwerpen die jouw boodschap versterken.
Vaak beklijft een boodschap beter als deze ondersteund wordt met een digitale presentatie. Heldere grafi eken kunnen de boodschap verduidelijken en krachtige visuals kunnen het beoogde gevoel versterken. In de training Slide Design komen juist deze onderwerpen aan bod.

 

PPT Karaoke
Zelfverzekerd en met plezier presenteren. Door improviseren vergroot je je zelfvertrouwen en associatief vermogen.

In-company trainingen worden bij u op locatie gegeven

Zijn er vijf of meer medewerkers van uw organisatie die een van onze trainingen willen volgen, dan kan het voordeliger zijn om een in-company training af te nemen. Deze trainingen worden uiteraard afgestemd op de situatie van uw organisatie. Wij gaan graag in gesprek om de opleidingsvraag door te nemen zodat we een passend voorstel kunnen doen. Prijs en datums i.v.m. de inschrijvingen zijn op aanvraag.

Interesse of aanmelden?

Wilt u meer weten over een betreffende opleiding dan kunt u contact met ons opnemen via kenniscentrum@ruimteschepper.nl
Direct aanmelden dat kan, middels het inschrijfformulier-website