• 1 december 2022
  • The People Group Nieuwkuijk
  • 13.30 - 17.00

  foto2

  De ketenpartners informatiseren het bouwproces. Het Digitaal Stelsel Gebouwde Omgeving is in ontwikkeling. Daarbij speelt locatie-informatie/ Geo onmiskenbaar een belangrijke rol.
  Hoe stroomt de data door de keten?
  Welke winst wordt bereikt met modern inwinnen?
  Wat levert het je op in beheer?

  Voor deze KennisKring zijn we te gast op locatie van The People Group en nemen je mee in de context van bouwprocessen van zowel de ondergrondse infrastructuur als bovengrondse bouwwerken.

  We kijken naar innovaties in de praktijk, en besteden aandacht aan het applicatie landschap met steeds meer tot de verbeelding sprekende tooling.

  Ook voor niet-bouwers zijn aanpak en technieken inspirerend. Zie de kans op transformatie naar jouw werkveld.

  Sprekers

  bas van laar
  Bas van Laar
  The People Group
  Scherm­afbeelding 2022-11-23 om 10.50.28
  Ries Bode
  DiGiGO
  Kevin Delaplace
  Kevin Delaplace
  Leica
  jan
  Jan Roodzand
  Ruimteschepper
  jeroen van de wiel
  Jeroen van de Wiel
  The People Group
  Flip van der Valk
  Flip van der Valk
  The People Group

  Programma

  13:00 Inloop, netwerken

  13:30 Welkom | Jan Roodzand & Bas van Laar - CEO The People Groep (TPG) & 

  13:40 Context ketensamenwerking in de bouw (DSGO) | Ries Bode - voorzitter digiGO
  Landelijk speelt digiGO (waar het BIM-Loket in is opgegaan) een belangrijke rol in het optimaliseren van de keten samenwerking en de informatie daarbinnen. Met het vorm geven van het DSGO (Digitaal Stelsel Gebouwde Omgeving) ontstaat een breed gedragen basis. Ries is naast voorzitter van digiGO mede grondlegger van het DSGO programma. Hij neemt ons mee naar de doelstellingen, de plannen en actuele status.

  14:20 Introductie visie op en invulling van tooling voor infra bouwproces | Jeroen van de Wiel - TPG
  Als ingenieursbureau en softwareleverancier schetst Jeroen een beeld van de concretisering van de door digiGo gepresenteerde visie, hij toont aan dat we daar vandaag al voortvarend mee aan de slag kunnen.

  14:40 Infra Bouw proces en gebruik moderne IT-tooling in de praktijk | Van Gelder INFRA
  Binnen van Gelder is men er al even mee aan de slag, wat dat in de praktijk aan lessons learned oplevert en hoe van Gelder deze richting de toekomst meeneemt om de processen en ketensamenwerking verder te optimaliseren rond de beschouwing van de infra-bouw processen af

  15:15 Pauze

  15:30 De keten in de praktijk | Flip van der Valk - manager software & services TPG
  Na alle woorden maakt Flip de visie heel concreet. In de ketenstappen (Voorbereiding/Realisatie en Inwinning en leveren data aan Beheer) zijn de laatste jaren veel vernieuwende oplossingen geïntroduceerd die cruciaal zijn om de geschetste visie te realiseren. OP een interactieve wijze neemt Flip ons mee in wat door sommigen de reis van het object wordt genoemd.

  16:15 Oplossing inzicht in ondergrondse infra | Kevin Delaplace - team lead building construction specialist Leica
  Als uitsmijter kijken we met Kevin naar verschillende innovatieve oplossingen voor het inwinnen van data. Samen met Lars Ruhe van Net4s geeft hij inzicht in de toekomst via een voorloper op het gebied van professioneel gebruik van Augmented Reality in het infra Bouw proces: VGIS.

  16:45 Wrap-up - Q&A discussie o.l.v. Jeroen van der Wiel / Jan Roodzand
  Wat zijn zaken die ons zijn opgevallen? Interactie met deelnemers over jullie visie op de toekomst van de ondersteuning van de ketensamenwerking.

  17:00 Afronding, napraat, netwerkborrel