• 4 juli 2023
  • Nieuwegein
  • 13.45 - 17.00

  zaal geblurdIn het moderne tijdperk van gegevens-gedreven besluitvorming is het ontwikkelen en implementeren van een solide datastrategie van cruciaal belang voor organisaties.
  Het vormgeven van deze strategie omvat niet alleen het definiëren van doelen en richtlijnen, maar ook het vaststellen van passende standaarden voor datamanagement.

  Deze KennisKring zijn we te gast bij Ordina en belichten we het belang van een effectieve datastrategie en de essentiële stappen die nodig zijn om van plannen naar executie te gaan.

  Sprekers

  Joleen Breij
  Joleen Breij
  business director data - ordina
  Tjeerd de Jong
  Tjeerd de Jong
  programmamanager datagedreven assetmanagement
  eric versluis
  Eric Versluis
  solution lead data - ordina
  friso penninga
  Friso Penninga
  directielid - geonovum
  Arnout Arntz
  Arnout Arntz
  CIO/CDO waterschap limburg

  Programma

  12.30  Inloop & Netwerken

  13.30  Welkom |  Joleen Breij - Business Director Data - Ordina

  Datagedreven werken is 'main topic' maar waar beginnen we? Welke uitdagingen zien wij bij onze klanten? Joleen signaleert trends en behoeften en deelt met welke strategie en visie Ordina haar opdrachtgevers helpt naar executie.

  13.50  Datagedreven Assetmanagement leren doen Tjeerd de Jong - programmamanager - RWS

  Eén van de gebieden waarop Rijkswaterstaat met prioriteit werkt aan de uitvoering van de datastrategie is het assetmanagement. In een programmatische aanpak vertalen we de strategie naar concrete activiteiten in het assetmanagement. En dan blijkt: het invoeren van de datastrategie is geen peulenschil. Tjeerd neemt de deelnemers mee in de aanpak die Rijkswaterstaat volgt en de opgedane ervaringen. 

  14.30  Lessons learned |  Eric Versluis – Solution Lead Data - Ordina

  Data is een asset. Data heeft op meerdere manieren waarde in de organisatie. Hoe gaan we daar goed mee om. Eric neemt ons vanuit de DAMA DMBoK en zijn lessons learned mee om een effectieve datastrategie van de grond te krijgen

  15.00  Pauze

  15.20  Standaardisatie als sleutel tot succes  |  Friso Penninga - Directielid - Geonovum

  Datagedreven werken betekent eigenlijk altijd ook samenwerken met data. Spreekt iedereen dezelfde taal? En heeft iedereen die dat mag, ook toegang tot de juist data? Afspraken en standaarden maken dat mogelijk. Daarnaast bieden standaardisatie-ontwikkelingen ook kansen voor het realiseren van mooie samenwerkingen op data-gebied. Friso schetst vanuit Geonovum een beeld van het nut én de noodzaak van standaarden

  16.00  Stroomlijnen van water en data  |  Arnout Arntz - CIO/CDO - Waterschap Limburg

  Op weg naar een informatieknooppunt voor Waterschap Limburg.

  Waterschap Limburg maakt net als veel organisaties een ontwikkeling door naar steeds meer data gedreven werken. Dit vraag om een omgeving voor verwerken van data, waar de organisatie op kan “drijven” (vertrouwen) en mee kan “drijven" (kan werken en sturen). 

  Een beeld waar WL staat in haar ontwikkeling.

   

  16.40  Plenair: Datagestuurd werken: hype of noodzaak?

  17.00  Borrel en napraat

  Scherm­afbeelding 2023-06-20 om 11.28.10

  NB. KennisKring bijeenkomsten zijn vrij toegankelijk voor medewerkers van lid-organisaties. Is jouw organisatie (nog) geen lid en heb jij of je collega's het afgelopen jaar al twee keer deelgenomen, dan is lidmaatschap verplicht voor deelname aan de bijeenkomst(en). Meld je organisatie hier: Aanmelden lidmaatschap KennisKring.