Organisatie       NSO (Netherlands Space Office) & GeoBusinessNL
Locatie              Online (vanuit Space Expo)
Aanvang            14.45 digitale inloop  | 15.00 – 17.00 uur

Het Netherlands Space Office en GeoBusiness NL organiseren deze workshop/kennissessie met Ruimteschepper KennisKring en GeoInformatie Nederland (GIN) als kennisnetwerk partners. De opzet is om vanuit een aantal inleidingen de informatiebehoeften te bespreken met betrekking tot het thema energietransitie en welke daarvan wellicht door satellietdata ingevuld zou kunnen worden.

Het ruimtevaart-werkveld en het energietransitie-werkveld met elkaar kennis laten maken en daarin onderzoeken hoe satellieten kunnen helpen bij de benodigde informatievoorziening. Deze (eerste) sessie is gericht op de gebouwde omgeving. Er zijn meer thema’s zoals bijvoorbeeld de monitoring van de effecten van verschillende maatregelen, natuur, landbouw, veiligheid, etc.

Programma: Jasper van Loon leidt in het openingswoord namens NSO de sessie in, gevolgd door inleidingen van Marja Exterkate – programmamanager Vivet – over de databehoefte in de energietransitie en van Jaya Sicco Smit – strategisch adviseur duurzaamheid Vivera – over de databehoefte bij de woningcorporaties.
Met de inleiders en de deskundigen van NSO en GeoBusiness NL, vindt vervolgens een rondetafel gesprek plaats over welke databehoefte ingevuld zou kunnen worden met satellietdata. Online deelnemers kunnen vragen stellen en ideeën inbrengen via de chat. Moderatoren brengen deze actief over in het gesprek.

Uitgebreide inleiding, het programma en het aanmeldformulier tref je HIER.