<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=301412599457802&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

GeoStrategieDag 2023

14 september 2023

 

Dit jaar vond de GeoStrategieDag plaats in fort Lent bij Nijmegen. Een diversiteit aan sprekers nam ons mee in de veranderende rol van Geo-informatie binnen bijvoorbeeld de complexiteit van de omgevingswet. Hoe spelen we in op de veranderende arbeidsmarkt en wat kunnen opleidingen daarin betekenen?

Op deze vragen en meer gaven we antwoord tijdens de GeoStrategieDag. Wil je de presentaties nog eens rustig nalezen? Dubbelklik dan op onderstaande sheets. 

 

Pyramides, graftombe onderzoek & 3D GeoIct in Egypte | Als plenaire afsluiting zijn we terug gegaan naar het oude Egypte van 3500 jaar geleden. Hoe kunnen hoogwaardige 3D modellen worden ingezet bij deze eeuwenoude opgravingen? Robert Voûte, Hessel Prins en Bart-Peter Smit zijn samen 3 weken in Luxor geweest om daar met 3D fotografie, laserscanning en GNSS apparatuur aan de slag te gaan, op nog geen kilometer van het beroemde Dal der Koningen.

Robert is als geodeet al vele jaren geleden gegrepen door de bijzondere geschiedenis van de Egyptische dynastieën. Hij is (nog) geen archeoloog maar inmiddels wel deskundig onderzoeker en verhalen verteller. Tijdens deze afsluitende presentatie kregen we een prachtige mix van geschiedenis en Geo-innovatie op verbeeldende wijze voorgeschoteld. 

Knipsel-2

 

Recente events