<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=301412599457802&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Geo maakt het verschil in infra-bouwproces

1 december 2022

The People Group Nieuwkuijk

Voor deze KennisKring waren we te gast op locatie van The People Group en namen je mee in de context van bouwprocessen van zowel de ondergrondse infrastructuur als bovengrondse bouwwerken. We keken naar innovaties in de praktijk, en besteedden aandacht aan het applicatie landschap met steeds meer tot de verbeelding sprekende tooling.

Ook voor niet-bouwers zijn aanpak en technieken inspirerend. Zie de kans op transformatie naar jouw werkveld. 

Presentaties 

Introductie
Jan Roodzand & Bas van Laar - CEO The People Groep (TPG) 

Presententatie Jan Roodzand

Context ketensamenwerking in de bouw (DSGO)
Ries Bode - voorzitter digiGO
Landelijk speelt digiGO (waar het BIM-Loket in is opgegaan) een belangrijke rol in het optimaliseren van de keten samenwerking en de informatie daarbinnen. Met het vorm geven van het DSGO (Digitaal Stelsel Gebouwde Omgeving) ontstaat een breed gedragen basis. Ries is naast voorzitter van digiGO mede grondlegger van het DSGO programma. Hij neemt ons mee naar de doelstellingen, de plannen en actuele status.

Presentatie Ries Bode

Introductie visie op en invulling van tooling voor infra bouwproces |
Jeroen van de Wiel - TPG
Als ingenieursbureau en softwareleverancier schetst Jeroen een beeld van de concretisering van de door digiGo gepresenteerde visie, hij toont aan dat we daar vandaag al voortvarend mee aan de slag kunnen.

Presentatie Jeroen van de Wiel

Infra Bouw proces en gebruik moderne IT-tooling in de praktijk
Van Gelder INFRA

Binnen van Gelder is men er al even mee aan de slag, wat dat in de praktijk aan lessons learned oplevert en hoe van Gelder deze richting de toekomst meeneemt om de processen en ketensamenwerking verder te optimaliseren rond de beschouwing van de infra-bouw processen af

De keten in de praktijk 
Flip van der Valk - manager software & services TPG

Na alle woorden maakt Flip de visie heel concreet. In de ketenstappen (Voorbereiding/Realisatie en Inwinning en leveren data aan Beheer) zijn de laatste jaren veel vernieuwende oplossingen geïntroduceerd die cruciaal zijn om de geschetste visie te realiseren. OP een interactieve wijze neemt Flip ons mee in wat door sommigen de reis van het object wordt genoemd.

Oplossing inzicht in ondergrondse infra
Kevin Delaplace - team lead building construction specialist Leica

Als uitsmijter kijken we met Kevin naar verschillende innovatieve oplossingen voor het inwinnen van data. Samen met Lars Ruhe van Net4s geeft hij inzicht in de toekomst via een voorloper op het gebied van professioneel gebruik van Augmented Reality in het infra Bouw proces: VGIS.

Presentatie Kevin Delaplace

Wrap-up - Q&A discussie
o.l.v. Jeroen van der Wiel / Jan Roodzand

Wat zijn zaken die ons zijn opgevallen? Interactie met deelnemers over jullie visie op de toekomst van de ondersteuning van de ketensamenwerking.

Recente events