25 & 26 november
Bezoek ons op het Geo Plein tijdens de GeoBuzz in het Congrescentrum 1931 in 's-Hertogenbosch.
Ben je benieuwd naar eerdere KennisKring bijeenkomsten? Kijk dan op onze eerdere events pagina.
Wil je weten welke KennisKring bijeenkomsten nog meer plaats gaan vinden? Kijk dan op onze 'Komende events pagina'.
Op 5 september vond in fort Honswijk de jaarlijkse GeoStrategieDag plaats. Je kan de presentaties HIER bekijken ... maar .....
MEEMAKEN, DISCUSSIËREN en NETWERKEN over de thema's is natuurlijk veel leerzamer en leuker.
De GEOSTRATEGIEDAG NOORD wordt mogelijk gemaakt door GEO2MEET en Fervent Opleidingen, ontmoet ons allemaal in Heerenveen!
AI & Geo en DATASTRATEGIE zijn beide thema's die in vrijwel elke organisatie spelen, of je nou een Gemeente, Waterschap, Provincie of een Bouw-, Gebiedsontwikkel-, Ruimtelijkadvies- of Infra-bedrijf bent.
De opzet van deze kennisdag is dan ook voor al deze doelgroepen zeer geschikt.
Door in te zoomen op een aantal specifieke en invloedrijke thema's leveren we input voor de strategie- en beleidsplannen voor Geo informatiemanagement, data, organisatie, processen en systemen van onze relaties.
In 2024 staan AI & GEO en DATASTRATEGIE voor het fysieke domein in de spotlights.
AI & GEO, jazeker en in die volgorde, en dat is meer dan GeoAI. Disruptive? Gamechanger? Alle applicaties op zijn kop? Kaartjesmaken voor iedereen?
En dan Datastrategie voor het fysieke domein. Hadden we niet al lang geleden Data op orde als missie? Ontwikkelingen als het DSO en CORE/BORius laten de pijn van ontbrekende strategieën, beleid en standaarden zien.
09.00 Ontvangst
PLENAIR
10.00 Welkom & opening | Douwe Blanksma - GeoSquare
10.10 AI ai, het einde van het (Geo-)ICT tijdperk? | Patrick de Groot - AI Strategist, ITHAX
Iedere zoveel jaar komt er iets voorbij waardoor alles anders wordt. Iets waardoor we op een totaal andere manier gaan doen wat we voorheen deden. Generatieve AI is zo’n ontwikkeling. Over 3 jaar worden we door onze kinderen uitgelachen en kijken ze ons met een vragende blik aan hoe wij ooit iets voor elkaar hebben kunnen krijgen met de applicaties die we vandaag gebruiken. Hoe we met data omgaan, hoe we met apps omgaan, hoe we met social media omgaan. Alles wordt anders. Wil je weten hoe en waarom?
10.45 Hoe datageletterd moet je zijn als GeoProfessional? | Peter Frans Oosterbaan - Schrijver, Lector & Inspirator, Datacompetent
Wat verstaan we onder datageletterdheid en waarom is dit belangrijk? Welke kennis en vaardigheden komen van pas om datagedreven werken projecten succesvol te laten zijn? Hoe overtuig en enthousiasmeer je anderen over data buiten jouw eigen werkveld om? Hoe zit het met Geodata-geletterdheid? En kan jij chocola van data maken?
11.20 [waarschijnlijk] Leeuwarden en Groningen: in meerdere opzichten digital twins | Sprekers nnb
Samenwerking Noord is een breed initiatief waar vele tientallen organisaties elkaar vinden, helpen en kennis delen. Zo ook op gebeid van GeoBIM/Digital Twin, innovaties en strategiën. Een showcase van kennis, ervaring en best practices over digital twins, smart cities, sensoring, gebruik van data in ruimtelijke omgevingen en nog veel meer.
11.55 Innovatief praktijk leercentrum aan het woord | Hans Hanje - Adviseur Fervent Opleidingen & Sjoerd van der Wiel - initiatiefnemer GEO2MEET
De gastheren van de dag zetten al decennia in op kennis-ontwikkeling. Het waarom, hoe, wat, waarmee en voor wie wordt door Hans en Sjoerd op beeldende wijze met ons gedeeld. Een uniek initiatief met een breed bereik.
12.30 Lunch
13.30 Middagprogramma inclusief theepauze
#01 AI & GEO olv Douwe Blanksma
13.30 Trends & ontwikkelingen AI & Geo en GEOAI | Patrick de Groot - AI Strategist
Wat zijn de ontwikkelingen van Geo en AI en vice versa. Van pakweg 10 jaar geleden naar 10 jaar vooruit. Welke invloeden, partijen en innovaties bepalen de richting van AI ook voor ons in het Geowerkveld. Grote namen komen voorbij, maar ook onbekende maar spitse ontwikkelingen. Patrick schetst kaders en context die je helpen deze nieuwe dimensie te bevatten.
13.50 Jeeminee wat is Gemini? | Eline van Straaten - Location Consultant, Localyse
Gemini geeft je rechtstreeks toegang tot AI van Google. Je krijgt hulp bij schrijven, plannen, leren en meer. En vooral dat in dat 'meer' gaat Eline ons een stap op weg helpen. Wat kan het met maps, kaarten, locatiegegevens? Zijn ontwikkelingen als Gemini disruptief voor onze geoInformatie en kaarten-zeggen-meer-dan-duizend-woorden?
14.15 [Under construction] onderwerp AI/Geo uit noordelijke regio | Spreker nnb
14.50 Theepauze
15.15 Deepdive van AI & GEO naar GeoAI | Wim Bozelie - AI Strategist, ITHAX
In een introductieles neemt Wim ons mee in de wereld van AI. Begrippen, het hoe en waarom. Om vervolgens de bocht naar Geo te nemen als inleiding op het praktische deel van deze middag.
15.30 Speel met een Agent | Zelf aan de slag o.l.v. Wim en Patrick
Nu ben je zelf aan zet. In twee of drietallen gaan we aan de slag met een Agent, een GeoAgent wel te verstaan. Hierbij ga je geografische data bevragen. Geen menuutjes openen, knopjes klikken of moeilijke formulieren invullen. Nee, gewoon in natuurlijk taal chatten met geoinformatie..
#02: Datastrategie fysiek domein olv Maarten van der Hoek
13.30 Sturen met je datastrategie op maatschappelijke waarde | Willem Sosef - Programmamanager Datagedreven Assetinformatie en informatiemanagement, Gemeente Utrecht en Akshay Ramkisoensing - Data-strateeg
Datagedreven werken is buzzing op management/bestuurlijk niveau. Dat daar van alles met, voor en over data voor nodig is blijkt een moeilijke boodschap. Willem en Akshay spiegelen ons voor hoe we het waarom kunnen adresseren naar de echalons die het ook moeten (gaan) begrijpen en faciliteren.
13.55 Van (data)strategie naar Programmaplan |
Bij de gemeente Utrecht is voor de dienst Beheer Openbare Ruimte de vertaalslag van missie en strategie de datastrategie naar een integraal Programmaplan vertaald. Willem Sosef laat zien hoe dit plan tot stand is gekomen, wat moest daarvoor gebeuren en hoe de uitvoering nu ter hand wordt genomen.
14.20 Datastrategie in Infra- & Bouw-praktijk | spreker nnb
Alles wat er is of wordt gebouwd in het fysieke domein is eerst ontworpen.. het belang van datastrategie in de keten vanaf ontwerp wordt ons duidelijk in deze sessie.
14.50 Theepauze
Na de thee splitst het Data-track nogmaals op:
#02.1 - Serious Game
15.00 - 16.20 Het Datageletterde serious game LIVE | Peter Frans Oosterbaan + collega
Peter Frans heeft met collega's, researchers en seriousgamers een fysiek bordspel ontwikkeld om Datageletterdheid te testen. Het spel is na een uitgebreide testperiode vorige week gereleased en wij hebben de eer m met max 20 deelnemers het onder begeleiding van Peter Frans te spelen.
De ervaringen zullen tevens input zijn om het spel ook Geodata-inclusief te maken. May the best win!
#02.2 - Datastrategie aan de slag
15.20 Praktijkvoorbeeld van datagedreven werken in fysiek domein | spreker nnb
Inbreng vanuit de praktijk in Noord-Nederland.
15.50 Werk aan de winkel -> reflectie op de presentaties | Reflectie met de sprekers
De dialoog wordt door de sprekers aangegaan met alle deelnemers. Welke ervaringen hebben zij? Wat mist er? Wat gaat er goed en wat fout?
16.20 Einde inhoudelijk programma en met een drankje naar de ...
16.40 Verrassingsspreker en borrel
18.30 Einde
Ruimteschepper stuurt regelmatig mailers uit waarin naast de informatie over thema's, programma's en deelname aan KennisKring bijeenkomsten, ook andere interessante kennis evenementen worden aangekondigd.
Daarmee weet je precies waar je moet zijn om je geo-kennis te delen, te leren van vakgenoten en je netwerk te vergroten. Meld je nu aan, dan mis je nooit meer een belangrijk geo-evenement!
Brink 7
5236 AR ‘s-Hertogenbosch
T 073 782 0168
E info@ruimteschepper.nl
BTW NL850691643B01
KvK 52974952